Bloody Mary – recept och tips på en klassisk drink
Ibland glömmer jag bort hur gott det är med en klassisk Bloody Mary. Men! Så kommer jag turligt nog på det igen. Den är ju både en perfekt törstsläckare och en bra inledning på en middag då den i princip är både mat och dryck.
Gå till receptNär jag säger att drinken passar före maten menar jag vid sådana där middagar då man först ska umgås och kanske hänga vid grillen och middagen ibland blir senare än man hade tänkt sig. Är du extremt uppstyrd och planerar en femrättersmiddag kan du ta drinken vid ett annat tillfälle.
Jag tar gärna genvägar och har hittat den perfekta drinkmixen för denna drink av märket Big Tom. Jag hittade den i en amerikansk specialbutik. Men ärligt talat är Bloody Mary superenkel att blanda själv och de flesta ingredienserna hittar du i var mans och kvinnas skafferi.
Tomatjuice, citron, stjälkselleri eller gurka får du se till att köpa hem.
Min goda vän Ebba skulle gifta sig och då stod jag och en för mig då okänd annan vän till Ebba för picknicken. Vi blandade Bloody Mary så det stod härliga till. De övriga rynkade näsan först medan jag och Anna bara tittade på varandra och tyckte att drinken var perfekt en het sommardag på en picknickfilt. efter att ha smakat på denna nästan gazpacho-aktiga drink var alla överens om att det ÄR en bra sommardrink.
Det här är en drink som också gör sig fint helt utan alkohol. Och hatar du vodka finns det en uppsjö varianter att välja bland.
Varianter av Bloody Mary
- Bloody Maria – med tequila eller mescal
- Bloody pirate: med ”dark, spiced rum”
- Bloody scotsman: med skotsk whisky
- Brown mary: med bourbon
- Ruddy mary: med gin
Bloody Mary
Ingredienser
- 4 cl vodka
- 1 dl tomatjuice
- 3 cl pressad citron
- 0,5 krm worcestershiresås
- 0,5 krm örtsalt
- 0,5 krm tabasco
- 1 selleristjälk eller gurkstav
- mald svartpeppar
Instruktioner
- Vodka, tomatjuice, pressad citron, worcestershiresås, örtsalt och tabasco rörs i ett glas med is.
- Stick ner 1 selleristjälk, eller gurkstav och mal svartpeppar över drinken. Servera genast. Gärna med extra citronklyfta.
Super god!