Stekt svamp med jalapeños – perfekt i tacos
Recept på Stekt svamp med jalapeños som är perfekt i vegetariska tacos. Tunt skivad, hårdstekt svamp ersätter kött hur bra som helst. Här låter jag den steka med min favoritchili – jalapeño. Het men samtidigt fräsch och grön i smaken!
Gå till receptEtt av de bästa tillbehören när jag bjuder på vegetariska tacos är detta recept på Stekt svamp med jalapeños. Tillsammans med Creamed Corn, god salsa, Guacamole, Refried Beans och rostad lök blir det en riktigt maffig taco! Omöjlig att äta med händerna men vad gör det?
Vill du göra en mer barnvänlig variant kan du steka hälften av svampen utan chili. Eller servera all chili på sidan av. Vi är ju alla olika toleranta mot chili-hetta men jag gillar när det finns ett sting i svampen. Den ska ju ändå blandas ut med andra saker. Är du känslig för hetta så stek svampen utan chili och servera med heta såser till istället.
Stekt svamp med jalapeños passar finemang i en maffig burrito eller en smaskig enchilada. Blir det svamp över så använd den gärna i morgonens frukostomelett.
Jag använder mig av vanliga champinjoner men det går så klart fint med skogschampinjoner och andra svampar också. Jag skulle inte välja kantareller men de flesta andra svampar skulle fungera bra. Smaka av med salt. Svampen ska vara rejält salt.
Stekt svamp med jalapeños
Ingredienser
- 500 gram champinjoner
- 1 jalapeño
- 2 msk olja
- 1/2 tsk salt
Instruktioner
- Ansa och skiva svampen tunt. Hacka jalapeño fint.
- Stek svampen i oljan i het stekpanna. Salta. Låt svampen steka riktigt länge så att den blir tuggig och salt. Tillsätt jalapeño först när svampen är nästan klar.