Recept på Blood Orange Margarita – läskande tequiladrink
Margarita kan serveras på många sätt. Här gör jag recept på Blood Orange Margarita som dricks ”on the rocks”. Salta bara halva glaset och servera gärna drinken med nachos, ostdipp och salsa.
Gå till receptDe klassiska margarita-glasen är väldigt fina och skriker fest. Men jäklar vad de tar stor plats i skåpen. Tack och lov går det finemang att servera den klassiska drinken i vanliga cocktailglas eller som här i whiskyglas och on the rocks. Festligt blir det ändå!
Jag saltar bara halva glaset eftersom det finns de som inte gillar salt på kanten. Se till att bara pressa utsidan av glaset mot saltet, eller kryddan. Att bara gnida in lime och sedan vända glaset upp och ner och vrida det fram och tillbaka i salt eller krydda på en assiett är ett big no-no. Då får du mycket salt på insidan av glaset som hamnar i själva drinken och det blir inte perfekt.
Salta glasen med Tajin
Men det är ju inte salt på glasen? Tänker du. Nej för det är Tajin! En blandning av chili, salt och citron. Jag har sett att de säljer den här nere på Kvantum i Sickla. Men om du inte hittar den i din butik kan du beställa den här på Andale.se. Gör det för det är såååå värt det!
Margarita är en perfekt inledning på en mexikansk afton. Men ärligt talat, en bra start på vilken kväll som helst. Den här gör jag aningen svagare än en vanlig Margarita för jag vill verkligen att den ska smaka blodapelsin.
Jag använder blodapelsinjuice. Det är sommar och inte säsong för blodapelsin i Sverige. Men det är ju så gott! Och så blir drinkarna så väldigt snygga också. Om en älskar orange och vem gör inte det!
Jag är lat ibland och köper färdig salsa och ostdipp till mina tortillachips (totopos). Det funkar hur bra som helst. Vill du hellre göra egen har du ett bra recept på salsa här.
Sugen på en annan drink med tequila? Här är recept på Tamarind Margarita och ett på underbart fruktiga drinken Escapism.
Blood Orange Margarita
Ingredienser
- limklyfta + salt eller tajin till glaset/glasen
- is
- 4 cl tequila blanco eller reposado
- 2 cl Cointreau
- 1,5 cl pressad lime
- 5 cl blodapelsinjuice ca
- apelsinskivor
Instruktioner
- Gnid en limeklyfta mot halva glasets ytterkant. Häll upp salt eller tajin på en assiett. Pressa halva glasets utsida i saltet. Se till att kryddan hamnar på utsidan av glaset.
- Fyll glaset med is. Häll i tequila, Cointreau, pressad lime och blodapelsinjuice.
- Rör om och smaka av.
- Skär en kvarts apelsinskiva och lägg ner i drinken.