Plötsligt händer det – laktosfri mozzarella!
Som jag tidigare sagt så lever jag sommaren igenom på mozzarellasallad. I alla fall om jag själv får välja!
I går var jag på Pontus Pocket och nog hade de mycket smaskigt på menyn, men jag kunde inte gå förbi buffelmozzarellan och så satt jag där på krogen med precis det jag äter hemma framför mig. Och det var super!
Jag är känslig för laktos och proppar i mig några lactras innan jag smäller i mig en ostsallad. Men! Nu kom precis den glädjande nyheten laktosfri italiensk mozzarella från Zeta. Den är lite fastare i konsistensen än vanlig mozzarella och har mild smak. Det är den första laktosfria mozzarellan på marknaden och jag blev verkligen glad över nyheten. 100 gram kostar cirka 20 kronor och den säljs hos Ica Coop och Hemköp.
Vad vi tyckte om smaken kan ni läsa på Nytt och Provat i ett av våra sommarnummer.