Gin Apple Sour – recept på en drink med sting
Gin Apple Sour är en skakad drink med hög syra som ändå rundas av något av äggvitan. Vill du hellre ha en vegansk variant kan du strunta i ägget. Här är mitt enkla recept!
Gå till receptStoppa pressarna – vi har ett frysfack
Jag fortsätter att skaka drinkar i stugan. Ismaskinen vi köpte under värsta värmeböljan för något år sedan får jobba hårt. Men nu har vi även kyl med frysfack! Ja, du läser rätt. Vi är numera stolta ägare av ett frysfack och kan ladda det med processade potatisprodukter, rostbröd och is! Bara för att nämna något.
I sommar kanske vi slår till på ett paket glass. Möjligheterna är oändliga. Utrymmet är inte oändligt utan man får välja att ha glass ELLER rostbröd. Men ändå! Vilken grej. Det tog bara tio år för oss att ordna detta. Men jag tror ju starkt på principen att leva utan viss bekvämlighet för att uppskatta den till fullo när den väl är på plats.
Gin Apple Sour en drink med karaktär
Förra veckans skakade vodkadrink, Red Delight, är en något sötare drink som inte alls smakar alkohol. Den här, Gin Apple Sour har mer karaktär av gin och är syrligare. Så om du vet med dig att du gillar sötare drinkar kanske du ska testa den röda, men älskar du gin och lime så är detta drinken för dig.
När är det Cocktailhour?
Enligt kolumnisten Ginia Bellafante i The New York Times är cocktailhour nu tillbaka, på grund av pandemin, och den infaller alltid 17.00 överallt. När hon växte upp markerade cocktailhour slutet på en hård arbetsdag i hennes hem. Under 80-talet försvann den helt för att nu, under pandemin, komma tillbaka med full kraft. ”Vi behöver ritualer ” säger hon och berättar att alla bra shakers sålt slut på de stora webbutikerna.
Att begreppet cocktailhour kommit tillbaka tror Bellafante hänger ihop med allt hemmajobbande och att man behöver en tydlig signal för när arbetsdagen är slut och fritiden tar vid. ”Dessutom är klockan 17.00 mycket närmare läggdags nu än vad det brukade vara.” Säger hon vidare.
Jag lärde mig ordet cocktailhour som vuxen och har själv hittat på att det är lite när som helst när man känner för att blanda en drink. Oftast infinner sig den lusten för mig på lördag eftermiddag. Fredag är jag för trött, vi kör ut till landet och det jag längtar efter när vi väl kommer fram är en ångande bastu.
Lördag är som gjord för drinkblandning
Men lördag! Jag tar sovmorgon. Sedan äter jag en lång och maffig frukost. Kanske påtar jag lite i trädgården, staplar ved eller bara skrotar omkring. På eftermiddagen börjar jag fundera på vad som finns i barskåpet och om jag kanske kan testa något nytt med det vi har hemma. Jag försöker alltid ha några olika juicer, tonics och ginger beer hemma. Dessa är också utmärkta när du vill blanda alkoholfria drinkar.
Roligaste cocktail-timmen blir det om vi stämmer träff med några kompisar online och kan smutta på en skakad drink ihop med dem. Så gör gärna det du också. Välj något av dessa recept till exempel och ha lite drinkprovning tillsammans med kompisar online.
Gin Apple Sour
Utrustning
- Något att skaka i, en burk med tätslutande lock eller en shaker t ex.
Ingredienser
- is
- 4 cl gin
- 2 cl pressad lime
- 5 cl äppeljuice färskpressad, eller äppelmust
- 0,5 äggvita
Instruktioner
- Fyll en shaker till hälften med is.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och skaka tills du nästan fastnar i shakern (om den är av stål). Den ska vara helt immig innan du ger dig.
- Sila upp drinken i generöst cocktailglas eller något annat glas som du gillar.
Kan man göra 6 portioner i en mixer, / hushållsassistent istället för att skaka 2 portioner åt gången i en Hand mixer
Hej!
Det borde gå alldeles utmärkt!
Bara kör!
🥳
Med vänlig hälsning, malin
Den var riktigt god 👌
Härligt att höra!
Supergod, men det gäller att ha en bra äppelmust