Äntligen! En champagnebar på centralen
För någon vecka sedan var jag på väg till Uppsala. En väninna och jag ville ta ett glas vin på centralen innan jag drog. Var kan de ha vin, öl, sprit? tänkte jag. Jacobs smörrebröd så klart! Till smörrebröd dricker man öl och nubbe.
Vi gick dit och bad om varsitt glas vitt. ”Det har vi inte här”. Men har ni öl då? ”Jo vi har alla de här att välja bland!” Idel 3,5:or. Vi vände på klacken och gick ut. På serveringen mitt emot, alltså den längst till vänster om man står med ansiktet mot Arlanda Express, hade de flera vita viner på glas och det funkar väl att sitta där. Det är inte särskilt trevligt men antagligen helt ok för folk i farten.
Men så: plötsligt händer det!
Perini Wine Champagne & Food öppnar en bar uppe på hyllan vid Klarabergsviadukten. Hurra!
Arkitekten Simon Scheiwiller som tidigare inrett fina krogar som Hotellet och Inferno står för designen. Där uppe kan man sitta med sitt glas och se människorna välla förbi under en. Jag tycker att en champagnebar är det minsta man kan kräva av en centralstation! Alla borde ha en. Här kommer man att servera luncher och italienska smårätter hela dagen till sen kväll.
Maten på baren var katastrof tur att man drack alkoholfritt till. Hade inte varit kul att skölja ned den fisjumna maten med något gott i glaset.
Åh nej vad tråkigt att höra! Jag tänker mer att man går dit och tar ett glas i farten. Skippar maten då. Man kan ju även ta ett glas på dumplingbaren där nere och där kanske de har roligare mat?
ja oh ja dumplingsbaren har mycket bra mat. Detta var som en stenålders skolbespisning. Kallt kött ljummen sås och en fisljummen potatisgratäng.
Jag gillar dock deras rimmade lax, tycker att det är höjdaren av deras luncher. Kan hålla med om att deras kötträtter (ofta helstekt av något slag) inte håller någon högre klass.
Synd ändå när de satsat så!
Kanske någon elak kock måste komma dit och rycka upp deras kötträtter!