Mango Bellini – recept på perfekt drink till brunch
Den klassiska drinken Bellini görs på färska persikor och prosecco, här är en förenklad variant på fryst mango, lime och mousserande torrt vin. Det är den perfekta brunch-drinken och superenkel att göra alkoholfri.
Gå till receptAtt köpa färsk mango är lite som att köpa avokado – att spela på lotto. Och större delen av året är det svårt att få tag på en vettig färsk mango. Jag väljer nästan alltid fryst tärnad mango så vet jag vad jag får. Det är svårt att mixa en för liten mängd fryst mango så därför är receptet för fyra drinkar.
Virgin Mango Bellini
Bellini är den perfekta drinken på en lyxig brunch. Det kan vara bra att ha både vanligt och alkoholfritt mousserande torrt vin till hands. Jag använder DB Brut Cuvée från Australien som finns för 89 kronor på Systembolaget. Till de alkoholfria drinkarna, Virgin Mango Bellini, har jag Richard Juhlins Odd Bird, 94 kronor.
Bellini den klassiska brunch-drinken
Trots att detta är en klassisk brunch-drink passar den minst lika bra en varm eftermiddag före maten, eller som välkomstdrink. Äger du inte några höga champagneglas fungerar vanlig vinglas lika bra. Salta nötter eller kex är gott att ha till då drinken blir lite söt av mango.
Ännu enklare variant av Mango Bellini
Jag tycker att detta recept är ganska godde enkelt men ok. Det finns ytterligare en genväg och det är att köpa färdig mangosorbet. Kanske ni är i en husvagn (med frys) eller ska på picknick. Vad vet jag? Då kör ni förstås på det enklaste viset som finns!
Mango Bellini
Ingredienser
- 0,5 paket fryst mango (á 250 g)
- 4 cl pressad lime
- torrt mousserande vin
Instruktioner
- Mixa halvt tinad mango och lime med en stavmixer, det ska bli som en sorbetpuré.
- Lägg en msk puré i fyra höga champagneglas, eller vinglas och toppa upp med bubbel.