Recept på Morotssoppa med ingefära och apelsin
Soppa är en perfekt värmande rätt i höst- och vintermörker. Jag brukar duka extra flott när jag bjuder på enkla rätter så att det ändå känns riktigt festligt. Här är mitt enkla recept på morotssoppa som får asiatiska smaker av kokos, ingefära, chili och citrus. Vegetarisk och supergod!
Morotssoppa med ingefära och apelsin
Ingredienser
- 1 gul lök liten
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 500 gram morötter
- 1,5 liter vatten
- 1,5 grönsaksbuljongtärning
- 2,5 dl kokosgrädde
- 2 krm cayennepeppar
- 1 msk ingefära färsk, riven
- 1 apelsin saft och rivet skal
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök. Fräs i oljan.
- Skala och hacka morötterna. Låt fräsa med löken en stund.
- Häll på vatten och buljong och koka i minst 25 min.
- Ta från plattan och mixa slät med en stavmixer eller i en blender.
- Sätt tillbaka på plattan och rör ner kokosgrädde, cayennepeppar, ingefära apelsinskal och -juice samt salt. Späd ev med mera vatten om du tycker att soppan är för tjock. Smaka ev av med mera salt.