Recept på Overnight oats med ingefära och cashew
Nyss skrev jag att jag inte är galen i gröt. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Här är mitt recept på Overnight oats med kanderad ingefära och rostade cashewnötter.
Gå till receptDet var frukosten på Scandic Continental som jag skrev om här, som fick mig att ändra min inställning till gröt. Där serverades overnight oats i pyttesmå skålar med torkad ananas och grovt riven kokos.
Att se på gröt som en liten dessert istället för en stor grå massa i en djuptallrik blir plötsligt väldigt tilltalande.
Så nu när det var dags att bjuda grannen Raghda på frukost (Hennes syriska frukost kan du läsa om här.) stod jag plötsligt och blandade havregryn med havremjölk för att låta stå över natten.
Gröt blir dessert med overnight oats
Jag skäms över min vardagliga, något torftiga frukost som jag lagar åt Raghda, efter att hon bjudit mig på sin överdådigt och vackert presenterade syriska frukost. I dag skulle jag ta igen den skadan. Äggröra, stekt kalkon och tomater drygades därför ut med färsk frukt, shots, smoothie och denna goda lilla gröt.
Sockrad ingefära är ganska starkt om man bara äter den som den är, men i gröt med lite saltade nötter i blir det perfekt! Dock är den här gröten mer som en liten dessert än som ”gröt”. Så jag rekommenderar att du serverar den i små portioner och med starkt kaffe till.
Overnight oats med ingefära och cashew
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 2 dl mjölk valfri sort
- 1 krm salt
- 0,5 dl kanderad ingefära
- 0,5 dl cashewnötter rostade och saltade
Instruktioner
- Blanda havregryn med valfri mjölksort, t ex havremjölk. Låt stå i kylen ca 8 timmar.
- Ta ut gröten och rör om till en kleggig smet. Salta.
- Hacka ingefära och nötter i mindre bitar.
- Häll upp gröten i små glas eller koppar och toppa med nötter och ingefära.