Adekvat burgare på Sovel i Sickla
Knappt hade jag gnällt mig hes över den förtretligt ihållande hamburgartrenden och alla köttälskande snubbar, förrän jag befann mig på trevliga Sovel i Sickla Köpkvarter med en 200 grams grillad burgare framför mig.
Jag tycker att en hamburgare ska vara näst intill genomstekt, inte helt men nästan. Jo jag vet: Det är som att svära i kyrkan! Särskilt när vissa kockar hållit på med sin hängmörade högrev till förbannelse. Jag vill ändå ha min burgare välstekt. Det blir bara för kladdigt annars, mosigt och tja, inte gott. Däremot älskar jag verkligen råbiff, men det är ju en helt annan sak. (Halstrad råbiff har jag svårt att begripa mig på, men vissa burgare påminner lite för mycket om sådana.)
På Sovel får man sin burgare precis som man vill ha den, utan att de höjer ögonbryn eller försöker övertala mig om att jag tycker fel, och egentligen vill ha en medium rare.
Och detta är bara en av många anledningar till att jag gillar Sovel. För att ligga i ett köpcentra så har de fått till krogen till ett mysigt hörn, en oas där man kan koppla av och njuta av allehanda köttbitar, god öl, fina viner och utmärkt service. Det ägarinnan inte vet om kött är förmodligen inte värt att veta.
Man kan köpa med sig nästan allt som take away: såser, tillbehör, chili. De säljer korvar från Taylor and Jones och givetvis har de en makalöst bra köttdisk. Är du en av Stockholms alla köttälskare tycker jag att du ska ta en tur till Sickla. Buss 71 och 76 stannar precis utanför.