Årets Kock 2018 – David Lundqvist lagar vinnarmat på Grand Hotel Saltsjöbaden
Årets Kock 2018 heter David Lundqvist. Han jobbar till vardags på Grand Hotel Saltsjöbaden där du nu kan passa på att äta hans tävlingsrätter. Ta chansen att käka mat för och av vinnare!
David Lundqvist tävlade för tredje året i rad nu när han vann den åtrådda titeln Årets Kock. Så kul att Grand Hotel i Saltsjöbaden verkligen satsar och lyfter hans rätter på menyn så att vanligt folk kan komma och testa dem.
Du kan alltså, efter en trivsam resa med Saltsjöbanan, kliva av tåget och gå raka vägen till ståtliga Grand Hotel. Slå dig ner vid ett dukat bord och beställa in en trerätters med David Lundqvists underbara rätter. Bara gör det vetja!
Eller kanske ännu hellre, ta in på hotellet för en lyxig mat- och spa-weekend?
Här på Grand hotels hemsida kan du se aktuella erbjudanden.
Så här ser hela menyn ut:
Pilgrimsmussla
Tomat, blodgrape, rättika, dill, fänkål och vitvinssås
Kyckling
Smörstekt Bjärekyckling, rotselleri, valnöt, äpple, körvel, jalapeño och rostad kycklingsky
Hjortron
Hjortron, citron, mandelkaka, marconamandel och vaniljglass
Menyn kostar 595 kronor och vinpaket 330 kronor. Väl värd sitt pris!
Vi fick testa allt!
Jag hade turen att få testa ännu fler rätter som David Lundqvist lagat upp just den här kvällen och de var alla helt gudomliga.
Ni vet hur jag brukar tjata om att enkelt ibland är det godaste? Jag har haft fel. I alla fall vad gäller drinktilltugg. Det visade sig att de godaste tilltuggen görs genom att först baka exakt lika stora jordärtskockor i en evighet. Sedan gröper du ur dem så att det blir som små skålar. Fritera skålarna på båda sidor. Bänd upp dem då de vill sluta sig likt köttätande växter. Fyll de friterande jordärtskocksskålarna med en crème på hasselnötter, en créme på den urgröpta jordärtskockan, samt svensk svamp och hyvla sedan över rikligt med gotlandstryffel. KLART!
Krångligt på krogen – enkelt hemma
Det är exakt sådan krånglig mat jag vill äta på restaurang. Sedan åker jag hem till mina minikrustader igen. De tilltugg som ligger intill med gröna blad på bilden är söt endive med svensk hummer, skaldjursemulsion, gurka och sjögräs. Också goda så klart men inte lika goda.