Test: Eriks romsås + recept på snabba tilltugg
Jag erkänner, jag tycker om utvecklingen med färdiga såser på burk. En bra sås lyfter en måltid och gör att du snabbt kan fixa en förrätt eller ett gott tilltugg. Ok det är inte en bearnaissås det jag köper på burk i kyldisk, det är något helt annat. Men det är gott!
Erik Lallerstedt lanserar nu en klassisk romsås. Det är mer än syrlig majonnäs än det är en romsås då det är något glest mellan romkornen. Inte desto mindre fungerar den utmärkt när du vill slänga ihop några goda tilltugg till ditt bubbel! Priset för en burk romsås på 200 ml är cirka 22 kronor.
Enkelt OCH gott!
De som rynkar på nästan åt hel- och halvfabrikat kan sätta igång och baka sina krustader nu! Samt fånga fisk och klämma rom, etcetera. Vi andra köper färdiga minikrustader, bottnar dem med Eriks romsås och lägger i lite strimlad gravad lax. Eventuellt pyntar vi tilltuggen med en liten bit gurka eller dill. Men nu hade jag inte det så vi kan väl säga att dessa tilltugg står för ”de rena smakerna”?
En burk räcker till minst ett paket minikrustader, 24 stycken. Till dessa mycket läppstiftsvänliga tilltugg dricker du med fördel ett glas ganska torrt bubbel.
Tilltugg med gravad lax
Ingredienser
- 1 paket minikrustader
- 1 burk Eriks romsås eller annan romsås
- 4 skivor gravad lax
- eventuellt gurka eller dill till dekoration
Instruktioner
- Placera ut krustaderna på en bricka.
- Bottna med en tsk romsås i varje krustad.
- Strimla laxen och fördela i krustaderna.
- Garnera eventuellt med små bitar av gurka eller små dillvippor. Servera genast.