Recept på fish tacos med BBQ-lax
Jag älskar fisk och jag älskar tacos. Men beställer du fish tacos är fisken ofta friterad. Jag är inte galen i friterad mat (tempura undantaget). Därför gör jag fish tacos med grillad lax BBQ-style. Här är ett superenkelt recept.
När jag äter fish tacos med lax gillar jag att ha fräscha grönsaker till istället för salsa och guacamole. Det ger lite härligt tugg till tacon. Extra crunch får du av den omistliga rostade löken. Ett måste i varje hem!
Fish tacos med lax
Ingredienser
- 400 gram lax färsk, eller tinad
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl barbeque-sås t ex Sweet Baby Rays eller Johnny's
- 1 avokado
- 1 paket körsbärstomater
- 16 tortillabröd små
- chilisås t ex Chulula
- rostad lök
- koriander
Instruktioner
- Värm grill eller ugn till cirka 200 grader. Lägg fisken i smord folieform eller ugnsfast form med skinnsidan nedåt.
- Salta och pensla på valfri barbequesås. Grilla laxen 10-15 minuter tills den är nästan genomstekt.
- Hacka avokado och tomater medan laxen steks. Värm tortillabröden i stekpanna och förvara i handduk så att de håller värmen.
- Lyft upp lax, utan skinn, till ett serveringsfat. Servera med varma tortillas, hackade grönsaker, chilisås, rostad lök och koriander.