Santa Maria har snott min idé!
Jag har länge haft ett system för mina kryddor. Små lappar klistras på lock och märks med kryddnamn. Burkarna förvaras i kökslåda. Nu har Santa Maria tagit min idé och gjort den lite snyggare. Dessutom har de gjort burkar som det går att hälla ur.
I min lägenhet som är byggd på 50-talet var det nog tänkt att man skulle ha salt, vitpeppar och på sin höjd tio kryddburkar till. Nu funkar det ju lite annorlunda, och min lösning var att sätta alla kryddburkar i en kökslåda och märka locken med små vita klisterlappar som jag skrev kryddornas namn på.
När kryddan tar slut sparar jag locket och köper en ny burk. Enkelt! Santa Maria har plockat upp den här oerhört smarta idén och gjort mycket snyggare lappar på sina kryddor. De har också förfinat själva locken. De har nu en hällvänlig pip och delen med små hål i är borta. Locket är också mått för en tesked. Allt för att förenkla och göra att vi använder mer kryddor.
Svinbra idé!
Jag är ju som ni förstår helt för den nya designen. Nu i början har tyvärr inte alla kryddor namnet på locket för de vill att vi ska förstå att det inte är skruvlock utan ”snäpplock” som kan öppnas med en hand. Så nu är det en förklaring av detta på en hel del av kryddorna. När vi förstått funktionen kommer alla kryddor att ha snygga etiketter på locken.
De har också gjort en undersökning på vilka kryddor vi använder mest, oklart hur många som svarat på den eller om det är försäljning av kryddor de gått efter, men enligt Santa Maria är det oregano som vi använder mest. Jag kan skriva under på det. Jag kanske inte använder oregano ofta men när jag väl gör det, på varma mackor, pizza, i köttfärssås och grytor, så tar jag ganska stora mängder. Om jag får tag på grekisk oregano slår jag till direkt. Den smakar mera och du behöver inte använda så stora mängder.
Här är listan på vilka kryddor vi använder mest:
- Oregano
- Timjan
- Chili
- Basilika
- Curry
- Rosmarin
- Paprika
- Grillkrydda
- Cayennepeppar
- Vitlök