Recept på Malins asiatiska kycklingsallad
Som jag har berättat är jag fast i något slags salladsträsk just nu. Jag äter sallad till frukost och lunch – minst! Här är en variant på den asiatiska laxsalladen. Snabbstekt kyckling gör de här salladen lite mer värmande.
Malins asiatiska kycklingsallad
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer i små bitar
- 1 msk sesamolja
- 4 msk japansk soja
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 påse mixad sallad 125 gram
- 400 gram edamamebönor tinade
- 16-20 cocktailtomater
- 4 lime
- Sriracha Mayo Sauce eller majonnäs med chilisås
- rostad lök
- koriander eventuellt
Instruktioner
- Stek kycklingbitarna på hög värme med sesamolja och soja. Salta och peppra.
- Fördela salladen på fyra tallrikar. Häll över bönor och halverade tomater. Pressa en halv lime över varje tallrik.
- Fördela kycklingen på salladen. Spritsa över srirashamajonnäs. Toppa med rostad lök och färsk koriander om du gillar det. Servera med extra limeklyftor.