Enkel dessert med yoghurt, persika och müsli
Att steka havregryn i brynt smör och agavesirap blir supergott och är perfekt att ha färdigt i en burk om du snabbt vill få ihop en enkel dessert. Jag gör min efterrätt med turkisk yoghurt, persika och hallon med lite extra agavesrirap på toppen. Den är så nyttig att den funkar lika bra som lyxigt mellanmål!
I samarbete med AliasSmith
Gå till receptDen här desserten passar perfekt på en brunch. Eller när som helst faktiskt! Du kan göra i ordning den i glas och förvara i kylen fram till servering. Det här receptet är för två stora tumblerglas. Gör du mindre portioner räcker den till fyra personer.
Om du gör desserten i förväg kom ihåg att inte lägga müsli i botten för den blir lätt lite saggig då, det vill säga inte så knaprig. OBS! Det här är ju så pass nyttigt att den fungerar precis lika bra som ett festligt mellanmål.
Jag använder agavesirapen Beso (betyder kyss på spanska) som AliasSmith säljer i en presentförpackning. Agavesirap är bra att använda för dem som vill hålla nere GI då det räknas på samma sätt som fruktos. Ändå är agavesirap dubbelt så sött som vanligt socker. Perfekt att använda i drinkar istället för sockerlag och i alla sorts desserter.
Här kan du köpa och skicka agavesirapen Beso till någon du håller kär!
Enkel dessert med yoghurt, persika och müsli
Ingredienser
- 2 msk smör
- 0,5 dl agavesirap (Beso)
- 2 dl müsli eller havregryn
- 1 krm salt
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 burk persika
- hallon
Instruktioner
- Bryn smöret i en stekpanna. Häll i agavesirap och låt puttra ihop på hög värme ca 2 min.
- Häll i müsli och rör om ordentligt så att alla gryn blir täckta av karamellen. Salta. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Varva hackad persika, gryn och yoghurt i ett glas. Toppa med hallon och ringla över lite extra agavesirap.
Här är andra recept med agavesirap – Beso
Recept på Cranberry beso – alkoholfri drink
Recept på stekt banan med soja valnötter och agavesirap
Som mellanmål och dessert på samma gång!