Recept på Ananassalsa till tacos
Den här salsan passar perfekt när du lagar Tacos al Pastor, men fungerar också väldigt bra till fishtacos och räktacos. Jag använder ananas på burk men har du färsk ananas blir det ännu godare.
Till mitt försvar vill jag berätta att färsk ananas ger mig kli i munnen. Mycket obehagligt! Samma sak med päron och persika. Konserverad frukt däremot går bra! Dessutom är det prick lagom med en liten burk ananasringar och går rasande fort med färdigskivat. Ja ni vet, jag kör ju gärna med genvägar och gillar när det blir noll svinn. Men nog har ju också konserven fått ett oväntat uppsving i och med denna speciella situation? Så jag kanske inte ens behöver försvara att jag använder mig av burkananas? Jättebra att ha hemma!
Jag kör ananasringarna på grillen, men har du ingen grill i närheten kan du bara steka dem i torr stekpanna eller grillpanna på hög värme. Det tar verkligen fram smaken i frukten.
Här är recept på Tacos al Pastor
Ananassalsa till tacos
Ingredienser
- 4 ananasringar (1 liten burk)
- 2 tomater
- 1 msk äppelcidervinäger
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk Chulula eller annan chilisås
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk koriander hackad
Instruktioner
- Börja med att grilla eller steka ananas på hög värme utan fett. Den ska vara torr och ha fått färg när den är klar. Skär i mindre bitar.
- Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Finhacka dem och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av och toppa med mer koriander om du gillar det.