Sidecar royal – en cognacsdrink med twist
En av få saker som slår en vanlig Sidecar är en Sidecar Royal. Royal innebör att man toppar upp drinken med bubbel. Jag slösar inte på äkta champagne utan väljer en torr crémant istället. Här är mitt bästa recept!
Det var väl än 15 år sedan som jag upptäckte att nästan allt blir godare med lite bubbel på toppen. Den klassiska cognacs-drinken Sidecar är inget undantag. Det finns många bra torra mousserande viner på Systembolaget. Jag väljer ofta crémant. Det är mousserande vin gjort utanför Champagne.
Om du hellre vill använda cava eller prosecco är så klart upp till dig, men tänk på att prosecco ofta har en söt ton i sig och att cava ofta har en liten doft av pyspunka från luftmadrass i sig.
Sidecar Royal
Ingredienser
- socker
- citronklyfta
- 4 cl cognac
- 2 cl pressad citron
- 2 cl Cointreau
- is
- mousserande torrt vitt vin
Instruktioner
- Sockra halva kanten på ett cocktailglas eller liknande.
- Skaka cognac, pressad citron och Cointreau med is till shakern är immig.
- Häll upp i glaset och toppa med mousserande vin