Recept på min snabba kycklinggratäng
När vi kommer hem från stugan en söndag vill vi gärna både ha middag och matlådor till måndagen. Då brukar vi slänga ihop en snabb gratäng. Här är receptet på min snabbaste kycklinggratäng.
Gå till receptEtt av mina enklaste och snabbaste tips är att köpa hem en grillad kyckling och grönsaker. Samtidigt som en av oss rensar kycklingen skivar den andra grönsaker och svamp. Allt hälls i ugnssäker form med lite olja i och blandas med lite kryddad grädde och riven ost. In i ugnen i 30 minuter och en ljuvlig doft sprider sig i hemmet. Medan gratängen lagas hinner du duka, slå på en bra skiva, tända ljus och ta en paus.
Boom – där har du en söndagmiddag och två matlådor. Minst! Det här receptet går lätt som en plätt att dubblera och göra på hela kycklingen och mera grönisar och svamp om du känner för det.
Älska allt i en form-rätter
När du bara har ostskalken plus lite svårskivad ost kvar, passa på att riva ner det sista och förvara i plastpåse i kyl eller frys. Det är perfekt att ha färdigt när du gör snabba gratänger. Och när du upptäcker hur enkelt och gott det är kanske du också fastnar i gratäng-facket. Det har vi gjort.
Sedan är det ju så himla behändigt med allt i en form-rätter. Det går helt enkelt inte att förneka! Mindre disk, mindre tjafs. Mera gott och bara enkelt. Självklart kan du variera gratängen efter egen smak och vad som finns i kylen, men här kommer receptet på ungefär hur den brukar se ut hos oss.
Malins snabba kycklinggratäng
Ingredienser
- 1/2 grillad kyckling rensad i bitar
- 2 paprikor
- 1 squash liten
- 250 gram champinjoner
- 1 röd chili eller grön, finhackad
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk ketchup
- 2 msk dijonsenap
- 1 chorizo i små bitar
- 3 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Strimla paprika och squash, Skiva den sköljda svampen.
- Blanda kyckling med grönsakerv svamp och chili en ugnsfast form med olja. krydda med salt och peppar.
- Blanda grädden med ketchup och senap. Rör ner tillsammans med chorizo i små bitar.
- Blanda lite av osten med grönsaker och kyckling. Sprid ut resten på toppen.
- Gratinera i 225 grader i 30 minuter.
Såå god!
Kul att du gillar den. 😀
Mycket gott och lättlagat, denna gör hag gärna om.
Vad kul att höra!
Malin