Test: Vegetariska pålägg från Pärsons – vegoskivor
För den som inte äter kött blir det lätt mycket ost på mackan. Ost, och kanske tartex. Därför är Pärsons nya vegoskivor ett mycket välkommet tillskott i påläggshyllan. Jag testade de tre olika smakerna med frukostklubben, som förutom mig består av de inbitna vegetarianerna Otto och Nils.
När vi öppnar förpackningarna doftar det inte mumma precis, det luktar snarare lite unket. Smaken är dock mycket bättre än lukten. Original som inte har någon särskild smaksättning är väldigt lik kokt medvurst och är lagom salt. Jag tror att föräldrar som oroar sig för att barnen äter för mycket chark skulle kunna komma undan med den här produkten.
De tre smakerna är original, tomat och basilika och paprika. Vi tycker alla att påläggen får väl godkänt i testet, men vad gäller de olika smakerna går våra åsikter i sär. Otto gillar paprika bäst, Nils tomat och basilika och jag föredrar nog originalet.
Pärsons skriver inte tydligt ut vad vegoskivorna är gjorda av, och när vi läser innehållsförteckningen så kan vi ju förstå det. Så här ser den ut:
Vatten, rapsolja 16%, ÄGGVITA 8%, förtjockningsmedel (E407, E410, E415), salt, naturlig arom, kryddor, dextros, konserveringsmedel (E262, E270) kryddextrakt, sötpotatiskoncentrat, färgämne (E160a). Kokt produkt.
Den innehåller alltså äggvita så det är inget för veganerna. Oavsett innehåll tycker jag om initiativet från Pärsons. Efter några dagara är alla vegoskivor uppätna och det om något är ett bra betyg.
Tre gafflar för smak och fyra gafflar för initiativet!