Recept på fruktig sallad med BBQ-lax
En av mina snabblagade favoriträtter är fruktig sallad med BBQ-lax. Ett superenkelt sätt att tillaga lax och ge den texmex-smak är att grilla den med färdig babequesås som glace. Servera den som tacos, till potatissallad, eller som här med en fruktig mangosallad. Hatar du frukt i mat byter du mangon till söta cocktailtomater i halvor.
Det här är den enklaste sortens matlagning som jag praktiserar en hel del när vi är i stugan. Där har vi grillen stående på altanen året runt, så för oss är det enklast att göra maten på grillen. Är du hemma går det lika bra att göra laxen i ugn.
Fruktig sallad med BBQ-lax
Ingredienser
- 400 gram lax färsk eller tinad
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl barbequesås t ex Sweet Baby Ray's eller Johhny's
- 1 påse sallad blandad, stor
- 2 avoado
- 1 paket mango fryst i bitar, tinad
- 1 lime
- rostad lök
- koriander
Instruktioner
- Värm grill eller ugn till cirka 200 grader. Lägg fisken i smord folieform eller ugnsfast form med skinnsidan nedåt.
- Salta och pensla på valfri barbequesås. Grilla laxen 10-15 minuter tills den är nästan genomstekt.
- Fördela salladen på fyra tallrikar, lägg på hackad avokado och mango, pressa över lime.
- Servera salladen med laxen, rostad lök och koriander.
Jag älskar denna rätt! Den är perfekt som lunchlåda också.