Tips – använd torkad svamp som krydda
Jag älskar svamp! Jag älskar tyvärr bara inte att plocka svamp. Tack och lov har vi vänner och grannar som brukar förse oss. Ibland får jag torkad svamp. Oavsett svampsort tycker jag att den är ännu mer användbar när jag mixar den till ett pulver. Så här enkelt är det!
Det känns så ohyggligt lyxigt att få svamp när jag vet vilket slit det är att gå böjd i skogen och leta under de gula löven, som en hoppas är ett gäng kantareller men ytterst sällan är det. I år har jag fått både torkade och förvällda trattkantareller. Oavsett vilken sorts torkad svamp jag får, mixar jag alltid ner den till ett ”pulver” då jag tycker att det är betydligt mer lätt att använda än torkade hela svampar.
Jag använder min krydd/kaffekvarn till stavmixern och mixar lite i taget till ett halvfint pulver, det ska fortfarande vara lite flisor i. Detta pulver använder jag sedan för att piffa upp svampsåser, stuvningar och en del grytor.
Här är ett recept på svamppanerad fisk!
Jag använder också svamppulvret för att panera fisk och ibland kyckling med. Inget ägg behövs, jag bara vänder den vita fisken i svamppulver, steker i smör och saltar. Det ger en underbar mustig svampsmak. Servera den nystekta firren med svampstuvning och potatis. Höstlyx!