Recept på varm drink med äppeljuice och calvados
En drink som återkommer varje höst är denna med varm, färskpressad äppeljuice. Krydda upp juicen med finrivet citronskal och ingefära och du har en riktigt god bas för din drink!
Varma drinkar är underskattat tycker jag. Det finns många goda baserade på te, som också på något märkligt sätt känns välgörande? Ofta har de rom i. Men det här är riktigt fruktig, sötstark drink med både äppeljuice och calvados. Perfekt efter en kall promenad!
Varm drink med äppeljuice och calvados
Ingredienser
- 16 cl calvados t ex Boulard
- 4 kanelstänger
- 1 msk finrivet citronskal utan det vita
- 4 skivor färsk ingefära stora
- 8 dl färskpressad äppeljuice clowdy
Instruktioner
- Häll upp 4 cl calvados i whiskyglas eller liknande. Lägg i en kanelstång i varje. Jag värmer juicen försiktigt och river i citronskal och lägger i stora bitar ingefära som får värmas med juicen som inte ska koka. Om du vill kan du lägga i kanelstänger redan här. Jag la bara mina i glasen med calvados den här gången.
- När du värmt juicen och smakat av så silar du av den, t ex med en tesil, ner i glasen med calvados och kanel.
- För dig som älskar ingefära blir det mera kick om du river ner färsk ingefära innan du silar ner juicen i glasen.
- Servera direkt, gärna med salta nötter.
Anteckning